Prachatice

Egyetlen waldkirchen

Tartalom

  egyetlen waldkirchen

  Története[ szerkesztés ] A város ismert története a Az a terület, amelyen a város ma fekszik, kezdetben a Vyšehrad birtokhoz tartozott, akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor a birtok ura megvásárolta az arany ösvényen folyó kereskedelem vámszedésének jogát. A település szerepe később, a Ez az előjog Prachaticét Dél-Csehország egyetlen olyan városává tette, mely a Passauból származó sót megvásárolhatta.

  egyetlen waldkirchen

  Miután a konfliktus véget ért, ban Prachatice királyi város státuszt kapott. Egy évvel később Zsigmond király Jan Smilnek adományozta a várost, mely Smil -ben történt kivégzése után rövid időre a Rožmberk-ház irányítása alá került.

  egyetlen waldkirchen

  Oldřich Rožmberk közvetlenül a kivégzés után eladta a várost, de az -ben ismét visszakerült a családhoz. Az ezt követő, -ig tartó virágzó időszakban a Rožmberk család irányította a várost.

  egyetlen waldkirchen

  Ekkor a család utolsó sarja, Petr Volk eladta II. Rudolf királynakaki ismét királyi státuszt adott a városnak. A harmincéves háború első jelentős ütközete, a fehérhegyi csata után a város elvesztette státuszát és az Eggenberg család tulajdona lett, bár az uralkodó csapatai a harmincéves háború során egyetlen waldkirchen városban maradtak.

  egyetlen waldkirchen

  A város -ben Marie Arnoštka Eggenberg hercegnő halálát követően ismét gazdát cserélt, ekkor a befolyásos Schwarzenberg család irányítása alá került.