Netes randik: Kitartónak kell lenni!

Emberek párkeresés. Külön társkereső indult ismert embereknek

Most azonban itt egy módszer, ami új alapokra helyezheti az ismerkedést, ugyanis a szimpla adategyezéseket tudományos megközelítéssel helyettesíti.

GÖRÖG IBOLYA: \

De miért ilyen reménytelennek tűnő kihívás, hogy megfelelő partnerre bukkanjunk a jól ismert appokon, mikor az előre beállított szűrőknek köszönhetően megadhatjuk, milyen korcsoportra lövünk, sőt akár külső, iskolázottság vagy a közös hobbik tekintetében is pontosíthatjuk a kereséseinket? A terápiás munkánk során azt tapasztaltuk az egyedülállóknál, hogy régóta nem találnak olyan párt, akivel a kémia is működne, annak ellenére sem, hogy egyszerre több online társkereső oldalon is fent vannak.

emberek párkeresés

Az esetek legnagyobb részében csalódásokról számoltak be, és ha valamelyik kapcsolat ígéretesnek is indult, nagyon hamar vége lett — árulta el Vikár András gyermek- és ifjúságpszichiáter, pszichoterapeuta az Indexnek. A szakember és kollégája éppen ezért úgy döntött, megpróbál a végére járni, mi okozhatja ezt az általánosnak mondható jelenséget, mi hiányzik a netes ismerkedésből, ami elengedhetetlen lenne a párválasztásban.

emberek párkeresés

Persze, fontos egyfelől a külső, a szépség, például ösztönösen a szimmetrikusabb megjelenésű emberekhez vonzódunk. Ám mivel tökéletes szimmetria nem létezik, sejthető, hogy más tényezők is jelentős szerepet kapnak döntésünkben, és nem elhanyagolható az sem, amit otthonról hozunk, mert a szülőkkel való gyerekkori emberek párkeresés kihat a későbbi párválasztásra is. Valami azonban még így is hiányzott a netes randizás képletéből.

emberek párkeresés

Végül a szakemberek rávilágítottak: ez nem lehet más, mint a két ember között keletkező kémia, ami aztán meghatározhatja a kapcsolat kimenetelét. Ez vezetett az optimális párkereső felület megalkotásához.

Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről? Nem kérem Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!

De mi is az a kémia? Ez az a bizonyos szikra, más szóval a pillangók a gyomorban érzés, illetve az a felismerés, hogy végre lelki társra találtunk.

emberek párkeresés

Ám a pszichológia ennél pontosabb meghatározással él. Amit a köznyelvben kémiának hívunk, valójában nem más, mint az úgynevezett tükörneuronok együtt rezgése, ami két vagy több ember között jön létre — magyarázza Jónás Zoltán klinikai szakpszichológus, pszichodráma-vezető.

Randivonal társkereső

Mivel a párválasztás legjelentősebb része tudattalanul zajlik, ezért olyan eljárást dolgoztak ki, ami éppen ezeket a nem tudatos szempontokat méri. Így lett a MyDestiny Dating az első és jelenleg egyetlen társkereső, amely képes ezt a genetikai tükrözést megvalósítani.

emberek párkeresés

A társkereső felületen a felhasználónak először tagjai kormeghatározás magára vonatkozóan kell képeket választania, majd ezután a vágyott partner feltételezett szemszögéből szintén. A emberek párkeresés pszichológiai jelentőséggel bírnak.

emberek párkeresés

Ezáltal már meghatározható a saját, sőt a hozzá legjobban illeszkedő partner profilja is. Az oldalon mindez pontszámokban fejeződik ki, és egy bizonyos pontszám felett várhatóan nagymértékben megfelelnek egymásnak a partnerek.