Hihetetlen, de igaz: a magyar nyugdíjasokat kényeztetik el leginkább

Kedvezmény szlovákia, Szlovák vasúti kedvezmények és cseh vasúti hírek - szelo.hu

Hoozzászólások A diák és nyugdíjas kedvezmények-az elérhető információk alapján- nem egyértelműek.

Hihetetlen, de igaz: a magyar nyugdíjasokat kényeztetik el leginkább

A díjmentes utazásnak azonban feltételei vannak. Díjmentesen igénybe vehető a következő vonattípusok 2. Ingyenesen csak az InterCity vonatokon nem utazhatunk Nézzük mik azok az esetek amelyekkel a Magyarországról kedvezmény szlovákia Felvidékre utazók találkozhatnak. Mivel kedvezmény szlovákia szabályozás nagyon széleskörű, ezért azt egészében nem ismertetném.

kedvezmény szlovákia

Inkább a rokonlátogatás vagy egy síhétvége esetleg egy osztálykirándulás kapcsán felmerülő kérdésekre próbálok meg választ adni. A legfontosabb, hogy az utazás megkezdése előtt kell rendelkeznünk 0,EUR értékű menetjeggyel!

Így utazhatunk ingyen Szlovákiában

Senki ne szálljon fel menetjegy nélkül vonatra, mert igaz, hogy jogosult lenne a díjmentes utazásra, de mivel ingyenjeggyel nem rendelkezik meg fogják büntetni!

Nézzük sorban milyen kategóriák vannak. Kisgyermek 6 éves korig — A 6. Nincs szükség a gyermek életkorát igazoló okmány felmutatására.

EU viszonylatában egy szomszédos tagállamba személyazonosító igazolvánnyal nem rendelkező gyermek csak útlevéllel utazhat, tehát ha Felvidékre utazunk a gyermekünknek rendelkeznie kell útlevéllel és ez vitás esetekben is igazolja életkorát.

Egy felnőtt, korlátlan számú, hat év alatti gyermekkel utazhat.

kedvezmény szlovákia

Kisgyermek 6 és 15 éves kor között — az ebbe az életkorba tartozó gyermekek 0,00 euró értékű menetjeggyel utazhatnak. A menetjegy váltásának feltétele a vasúttársaság által kiállított igazolvány megléte.

Szlovák családi kedvezmény az adóbónusz

Az igazolvány igényléséhez szükséges a 15 év alatti gyermek útlevele és egy színes igazolványkép 2×3 cm! Menetjegy csak ezzel az kedvezmény szlovákia váltható, Jegyellenőrzéskor, a 0,00 euró értékű, az adott vonatra szóló menetjegyet és a vasúttársaság által kiállított igazolványt kell felmutatni. A menetjegy megváltásának feltétele a vasúttársaság által kiállított kedvezmény szlovákia megléte.

 • Konzuli Szolgálat
 • A Covid járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok 1 A világjárvány miatt nem javasoljuk a külföldre utazást!
 • Hihetetlen, de igaz: a magyar nyugdíjasokat kényeztetik el leginkább - szelo.hu
 • Szlovákia | MÁV-csoport
 • Társkereső 60 év után
 • Elefántcsontparti nők társkereső

Ehhez útlevél és egy 2×3 cm találkozz új emberekkel new york igazolványképre van szükségünk a fénykép nem feltétel. Jegyellenőrzésnél a 0,00 euró értékű menetjegyet a vasúttársaság által kiállított fényképes igazolványt kell felmutatni.

kedvezmény szlovákia

Amennyiben fénykép nélküli igazolványt kértünk, úgy egy személyazonosító igazolványt vagy útlevelet is fel kell mutatni. A menetjegy váltásának feltétele a vasúttársaság által kiállított diákigazolvány megléte.

A diákigazolvány igényléséhez nappali tagozatos diák jogviszony igazolása kötelezőa vasúttársaság honlapjáról letölthető szlovák nyelvű adatlapon! Hogy ez miként működik majd a gyakorlatban a külföldi és szlovákul nem beszélők esetébennem tudom.

Az EU irányelve alapján minden EU-ban tanuló diák jogosult Szlovákiában igénybe venni ezt a kedvezményt. Menetjegy ellenőrzéskor ezt a vasúttársaság által kiállított diákigazolványt és a vonatra megváltott 0,00 euró értékű menetjegyet kell felmutatni.

Nyugdíjas 62 év alatt — Ide tartozik az összes olyan nyugdíjas, aki valamilyen jogcímen nyugdíjat kap özvegyi,korkedvezményes, rokkant, árvasági stb.

Ilyen Szlovákiában a BZ illetve egy vasúti kocsi belülről! Emeletes vonat helyett pedig EZ jött...

Az igazolvány igényléséhez szükséges egy 30 naposnál nem régebbia nyugdíjfolyósító által kiállított szlovák vagy cseh nyelvű igazolás, útlevél vagy személyazonosító igazolvány és egy 2×3 cm méretű színes igazolványkép. Jegyellenőrzéskor a 0,00 euró értékű menetjegyet és a 62 év alattiak igazolványát kell felmutatni.

Igazolványok mintái Utazás előtt fontos tudni, hogy kedvezményre jogosító igazolvány nem minden pénztárban szerezhető be.

kedvezmény szlovákia

A helyszínen csak a KVC jelzésű pénztárakban juthatunk hozzáa többi pénztár esetében ezt a kitöltött adatlap benyújtásával kezdeményezhetjük és 3 munkanap elteltével vehetjük át azon az állomáson ahol annak kiadását kérvényeztük. Szintén fontos tudni, hogy a 0,00 euró értékű menetjegy kiadását a vasúttársaság megtagadhatja, ha a vonat megtelt! Iskolai csoportok esetében célszerű az interneten jóelőre helyet biztosítani. Határ melletti települések közül Komáromban, Párkányba, Dunaszerdahelyen találunk KVC jelzésű pénztárakat, ahol a helyszínen elkészítik számunkra az igazolványokat.

Felfüggesztett vasúti kedvezmény Szlovákiában

Fontos tudni, hogy a Szlovák Vasúttársaság dolgozói még a magyar többségű településeken sem fognak magyarul, de más idegen nyelven sem beszélni. Az ügyintézés szlovákul beszélő ismerős nélkül nem fog menni.

 1. Szlovák vasúti kedvezmények és cseh vasúti hírek - szelo.hu
 2. Ismerd whatsapp játék
 3. Hihetetlen, de igaz: a magyar nyugdíjasokat kényeztetik el leginkább Portfolio Cikk mentése Megosztás Jó pár éve folyik a vita - változó intenzitással - a politikai körökben arról, maradjon-e a magyar nyugdíjasoknak ingyenes közlekedést biztosító kedvezmény vagy valamilyen úton megreformálják.
 4. Így utazhatunk ingyen Szlovákiában – KÖZLEKEDÉS
 5. Az MTI információi szerint a külföldiek körében is népszerűek a Szlovákiában tavaly ősszel bevezetett, széles rétegek számára ingyenes vasúti utazást biztosító kedvezmények.
 6. Amiens helyszíni találkozón

A vasúttársaság honlapján szereplő információk, nem mindig vannak összhangban az EU szabályaival. Ennek alapján két nagy csoportba soroltam be a kedvezményeket.

Ez utóbbi az EU-ban megkülönböztető jellege miatt tilos. Meglátjuk mit hoz majd a gyakorlat.

kedvezmény szlovákia

Ami egyértelmű az a gyermekek éves korig történő utazása és a Itt szerepel egy apró érdekesség, ez a kedvezmény nem csak az EU ill. EGK polgárainak jár, hanem mindenkinek aki igazolni tudja, hogy még nincs 15, vagy már elmúlt 62 éves. Utazás előtt mindenki érdeklődjön, mert már az ingyenes utazás első napján akadtak problémák és én úgy vélem, a szabályozás változni fog.