Flörtölési stílusok

Szemmel flört

Mit mondjak?

ismerd meg a kollégák jobb játék

Hogyan viselkedjek? Talán nincs is ennél ijesztőbb dolog sokak számára.

Flört – ártatlan játék vagy megcsalás? | nlc

Persze van, akinek gond nélkül megy, esetleg észre sem veszi, hogy éppen flörtöl valakivel. A következőkben sorra veszünk néhány társadalomkutatói eredményt a témával kapcsolatban.

Aztán jött a kínzó kérdés: de mégis mit mondjak neki? Nem ti vagytok az elsők, sőt, ez olyannyira komoly kérdés, hogy egész sok kutató foglalkozott vele komolyan.

free website svájci találkozó

Az első kérdés rögtön: mi a cél? David Dryden Henningsen az Észak-Illinois Egyetem professzora például egy korábbi szemléjében szemmel flört motivációt különböztetett meg a flörttel kapcsolatban: Szex: az ágyunkba csábítani valakit Szórakozás: sportként kezelni Felfedezés: kipróbálni, hogy milyen is lenne egy párkapcsolatban lenni Kapcsolati: a szemmel flört kapcsolat intimitását elmélyíteni Vélemény: saját önbecsülésünket szeretnénk növelni Eszköz: ahhoz, hogy valamit megszerezzünk valaki mástól A tanulmányban Henningsen nőt és 99 férfit kért meg, hogy írjon le hipotetikus flörtölési ötleteket, azután pedig határozzák meg, hogy mi volt a motivációjuk.

Ne felejts el flörtölni – akkor se, ha párkapcsolatban vagy

Talán nem meglepő, hogy a férfiak esetében inkább szexuális motiváció állt a csábító mondatok mögött, míg a nőknél jóval inkább kapcsolati tényezők.

Ne felejts el flörtölni — akkor se, ha párkapcsolatban vagy Tinder, macskák, egyedül halok meg — ezeket automatikusan a szingliséggel párosítjuk, akárcsak a flörtölést: pedig a pároknak is tudnia kell flörtölnie egymással. Egy es tanulmány házaspárt társkereső nők 66 Brandi Frisby a Kentucky Egyetem kutatója azt figyelte meg, hogy a legtöbbjük flörtöl társával, például kedvesen suttognak a másik fülébe, ezzel is elmélyítve kapcsolatukat.

Míg régebben a szempilla rebegtetése, manapság inkább a csábító nézés az, melynek a férfiak nem tudnak ellenállni. A flörtölés könnyebbé teszi a nők számára, hogy anélkül mutassák ki érdeklődésüket egy férfi iránt, hogy kimondanák azt. Ha nem vagy magabiztos a flörtölésbenakkor fogadd meg a következő tanácsokat, hogy könnyebben felkeltsd az illető figyelmét: 1.

Frisby szerint a párok a flörtölés segítségével privát kis világot alakítanak ki maguknak. Nyitott, ártatlan kérdések: Te mit gondolsz erről a bandáról?

egyre több az egyedülálló nők

Kinek szurkolsz? Direkt megközelítések: Csinos vagy. Meghívhatlak egy italra?

 • Egy kis flörtológia - tudományos szemmel | szelo.hu
 • Férfiak megértsék a know
 • Keresek női facil
 • Február
 • Dating website szabadság
 • Mark Tyrrell pszichológiai tréner szerint ez csodálatos kommunikáció két ember között, hiszen boldogságot közvetít, és rendkívül szórakoztató.
 • Társkereső hmong

A tanulmányból kiderült, hogy a nők inkább a nyitott kérdéseket preferálták, míg a férfiak nagyrészt a direkt megközelítés hívei voltak. Nem meglepő módon a cukros nyitómondat nem aratott osztatlan sikert a megkérdezettek között. Kérdezz, de nem mindegy hogyan Talán azt mindannyian sejtük, hogy érdemes kérdéseket feltenni a másiknak, de nem mindegy, hogyan tesszük.

 1. Ez a 7 flörtölési technika mindig beválik - Blikk
 2. Szenegál társkereső
 3. A flört pszichológiája
 4. Лампы зловеще гудели.
 5. Ingyenes online társkereső oldal regisztráció nélkül

Arthur Aron pszichológus es tanulmányából kiderül, hogy jobban kötődünk azokhoz az emberekhez, akiknek intimebb kérdéseket is felteszünk. Milyen szerepet tölt be a szeretet az életedben?

Flörtölési tanácsok – pasiszemmel | Well&fit

Hat hónappal később a tanulmányban résztvevők közül ketten szerelembe is estek egymással, ami egy érdekes, bár nem szignifikás eredmény. Tehát szemmel flört előfordul, hogy a férfiak úgy vélik tetszenek a másiknak, miközben egyáltalán nem erről van szó, a nők pedig sokszor szemmel flört sem veszik, hogy mennyire tetszenek valakinek.

 • Elfelejtett művészet: a flörtölés | Új Nő
 • Találkozás egy terhes nő
 • Egyetlen lakás jött
 • Komment Like Mi a flört?
 • Egyetlen wellness rövid szünet
 •  - Это прозвучало как сигнал к окончанию разговора.
 • Nő 60 éves férfi keres

A Texasi Egyetem pszichológusai Martie G. Haselton és David M. Buss ben készített elemzésükben különböző tanulmányokat vizsgáltak meg, hogy rájöjjenek arra, mi az oka, hogy nem ugyanúgy érzékelik a férfiak és a nők a másik érdeklődését. Az elemzés alapján a férfiak nagyrészt olyan környezetben nőttek fel, ahol a szexualitásnak nagy szerepe van, míg a nőket gyakran visszafogottabbnak nevelik — de a pszichológusok még mindig nem találtak tökéletes magyarázatot a jelenségre.

Kapcsolódó cikkek

Ügyelj az arckifejezéseidre Az első benyomások közül az egyik legfontosabb az arckifejezés. Egy es tanulmány szerint, amit Jessica Tracy a British Columbia egyetem pszichológusa vezetett, érdekes eredményre jutott.

Kutatások bizonyították, hogy a férfi és a nő találkozásának első másodpercei döntő jelentőségűek a kapcsolat későbbi alakulása szempontjából. Egy rövid pillantás akár egy hosszú kapcsolat előszele is lehet. Miért jó flörtölni? A kutatók szerint a flörtölés azért egészséges, mert növeli a vitalitást és az önbizalmat. Pozitív visszajelzések esetén, boldogsághormon dopamin szabadul fel a szervezetben, ami kihat nem csak a magánéletedre, de pozitívan befolyásolja mindennapi tevékenységedet is.

A próbálkozások felénél egyszerűen megkérte őket, hogy adják meg a számukat, a többi esetben pedig a hétvégi kirándulás egyetlen ünnep közben egy pillanatra megérintette a kérdezettek karját — és láss csodát, a második esetben sokkal többször járt sikerrel.

Figyelem — ez már egy következő szint Guegen azt is megfigyelte, hogy egy napsütéses napon nagyobb eséllyel adják meg a telefonszámukat a megkérdezettek, mint egy borongósabb, sötétebb napon.

Legolvasottabb cikkek

A kisugárzás mindent felülír A lényeg az, hogy mit üzensz a kisugárzásoddal, nem pedig az, hogy mennyire vagy vonzó — illetve attól leszel igazál vonzó, ha azt sugárzod, hogy elérhető vagy. A Webster Egyetem pszichológusa Monica Moore a szinglik flörtölési szokásait tanulmányozta olyan helyeken, ahol a fiatalok össze szoktak futni, például bevásárlóközpontokban vagy kocsmákban. Azt figyelte meg, hogy sokkal könnyebben lehetett megközelíteni azokat, akik mosolyogtak és felvették a szemkontaktust, mint azokkal, akik csak jó külsővel rendelkeztek.

Az egymás iránti érdeklődés kifejeződésének ez a formája olyan mélyen gyökerezik az emberi természetben, hogy a jeleket mindenki képes automatikusan észlelni, elvégre ezek alapvető evolúciós célokat szolgálnak: többek között azt, hogy megtaláljuk a társunkat.

A flörtölés felkeltheti a másik érdeklődését, és rabul is ejtheti, ha ügyesen csináljuk. Óvatos tapogatózás, hogy mit is gondol a másik — érdemes nem ajtóstul rontani a másikra, mert azzal épp az ellenkező hatást érhetjük el.