Így kedveltesd meg magad a főnököddel

Megismerni főnök

Judit és a zenemanók- Vakáció

Megosztom a cikket! Vezető és főnök között van különbség. Egyesek a szerencsének, vagy még inkább kapcsolataiknak köszönhetően lesznek főnökök, mások pedig kitartóan megmásszák a ranglétrát.

Így kedveltesd meg magad a főnököddel

Előbbieknél sajnos előfordulhat a technikai tudás, készségek és képességek hiánya, utóbbinál viszont elképzelhető, hogy a vezető készség hiányzik. A vállalkozás vagy vállalat családi öröklődése mindennapos, azonban sok ember úgy gondolja, hogy ha megismerni főnök járod végig a ranglétrát, nincs rálátásod mások, a beosztottak feladataira.

Pedig a folyamatos karrier előrelépés során megszerzett pozíció hirtelen radikálisan megnövekedett felelősséggel, nagymennyiségű kötelezettséggel járhat együtt, amire nem könnyű a felkészülés. Vezető és főnök között általában a különbség az, hogy az egyik vezeti az embereket, a másik pedig inkább csak irányítja őket.

A vezető motivál, inspirál, együttműködik és támogat. Személyes kapcsolatot ápol minden egyes beosztottal, és tudja, hogy mindenki hibázik — ő is, és nem fél beismerni azt.

Erősségek és gyengeségek – a jó vezető ismeri önmagát

Vezető bárki lehet, de jó vezető? Mi szükséges ahhoz, hogy jó főnökök vagy vezetők lehessünk? Milyen készségek, képességek szükségesek hozzá? Lehet egyáltalán gyakorolni, vagy fejleszteni ezeket? Cikkemben erre mutatok 6 tippet, mert hidd el, bármikor lehetsz önmagad jobb verziója!

Ki bújik az álarc mögött? Főnök vs. Vezető…

Beosztottak vs. Felsővezetés — melyiket válaszd, mint vezető?

hogyan ismerkedjek interneten helyszíni találkozón affi

Senki sem gondolja azt magáról automatikusan, hogy rossz vezető lenne. A legtöbb vezető úgy válik azzá, hogy nem kap elég visszajelzést a munkájáról, mert az ő főnöke csak az eredményt megismerni főnök. Ha teljesítenek a beosztottak, akkor rossz főnök már nem lehetsz.

Azonban a főnök követel, a vezető inspirál és motivál, éppen ezért mind a kettő vezethet kimagasló eredményhez. Ilyenkor érdemes egy roppant fontos mutatót vizsgálni: hányan mondanak fel a csapatból?

1. A megúszós

A Robert Half toborzó ügynökség felmérése szerint az alkalmazottak 49 százaléka már mondott fel rossz főnök miatt. Ez a szám meglehetősen magas, és arra lehet belőle következtetni, hogy rossz vezető sokkal több van, mint gondolnánk. Valószínűleg mindannyian találkoztunk már a rossz főnökkel: követel, nem segít, esetleg olyan légkört teremt, megismerni főnök kérdezni sem merünk. Nincsenek szünetek, minden apró hibáért megrovás jár, esetleg folyamatos a zaklatás vagy fenyegetés.

Emiatt egyre többen mondanak fel, így mindig megismerni főnök ember helyett dolgozunk, hiszen nincs elég munkatársunk. Stressz, szorongás, lehangoltság, apátia, félelem — ezek jellemezhetik a csapatot, ha a vezető nem jó. Egy idő után már a személyzeti részlegnek tűnik fel a folyamatos felmondások száma, és ők jelezhetik, hogy probléma van. De sokszor akkor már számunkra késő.

Ez pedig sokszor abból ered, hogy a vezető úgy gondolja, az ő feladata a felsővezetésnek való megfelelés, nem a csapat számára. Azonban ez egy nagy tévedés — vezetőként nemcsak önmagadért, hanem a csapatért is felelős vagy, segíteni, támogatni kell az alkalmazottakat. Ahhoz, hogy ez működjön pedig az szükséges, hogy felismerhesd, hogy elsősorban a csapatodhoz kell hűségesnek lenned.

A vezető képzések Vezető képzéseket általában munkahelyen szerveznek a tréner szakemberek, de rengeteg oktatási intézményben is lehet tanulni. Ezek a képzések általában tartalmaznak technikai tudást és készségek, képességek elsajátítását is.

nincs elég idő, hogy megismerjük egymást kereső személy leánykori neve

A technikai tudás lehet a költségtervezés, időgazdálkodás, míg készség lehet a kommunikáció, tárgyalástechnika, asszertív kommunikáció, visszajelzés adása. Egy jó vezető számára ezek mindenképp elengedhetetlen tulajdonságok, hiszen, bár sokan nem látják, vezetőként igenis óriási a felelősség.

A céges költségvetés készítése és folyamatos monitorozása, tárgyalás, és az emberekkel való bánásmód a legfontosabb részei egy vezető pozíciónak.

2. A beszólogató

Éppen ezért a legtöbben nem csak úgy születünk rá. Természetesen vannak ilyen szerencsések, de nagyrészt tanulnunk kell ezeket a képességeket és ismereteket ahhoz, hogy megismerni főnök munkatárs és főnök lehessen belőlünk. A hatékony vezető képes a profit megismerni főnök a teljesítmény megismerni főnök egyaránt elérni. Egyéni szinten és céges szinten is képesek lehetünk a fejlődésre, és előnyére válik a cégnek, ha a kijelölt vezető képzésen vesz részt. Milyen vezető vagy most?

A jó vezetőt általában így írják le: támogató, empatikus, türelmes, jól kommunikál, megbízik a munkatársaiban. De ahhoz, hogy ezeket elérhessük, és a munkatársak is megbízzanak bennünk, először nézzük meg, milyen vezető vagy jelenleg.

Megismerni főnök meg a vezetői stílust Az első és legfontosabb lépés, hogy megválasztod a vezetői stílust, amit szeretnél képviselni. Minden ettől függ: hogyan motiválsz, adsz tanácsot, segíted a többieket, adsz visszajelzést vagy prezentálsz nekik. Kurt Lewin pszichológus által kidolgozott, majd Mérei Ferenc által lefordított vezetői stílusokból 3 létezik a klasszikus elmélet szerint: autoriter, demotratikus és lasseiz-faire.

Az autoriter vezetői stílus során a vezető a többiek hozzájárulása, véleménye nélkül hoz döntéseket. Ez gyors döntéshozatal során nagyon kedvező, de általában inkább érzik magukat a tagok kissé elnyomottnak. A demokratikus vezetői stílus során a vezetők bevonják a csoport tagjait a döntéshozatalba, kikérik a véleményüket, támogatják a kreativitást, így pozitívabb a légkör, magasabb az elégedettség és általában jobb a teljesítmény is.

Legutóbbi bejegyzések

A laissez-faire típusú vezetők pont a másik véglet. Rengeteg szabadságot adnak a munkatársaknak, még a határidők során is. Nem igazán vonódnak be a munkafolyamatokba, de amikor szükséges, ott vannak segítségnek. Ennek ellenére sok munkavállaló úgy érzi, hogy egyedül maradt a problémákkal és nem számíthat senkire.

Legalább három találkozás ajánlott, mielőtt meghozzuk a döntést, hogy elfogadjuk-e az állást. Szakmai pályafutásom során elfogyasztottam néhány főnököt. Egyikre sem mondanám határozottan, hogy jó vagy rossz főnök lett volna, egy biztos, mindegyiktől tanultam valamit: Megtanultam, hogyan lehet egyszerre vezetőként tisztelni valakit és közben értékes barátságot is ápolni. Hogyan érjem el, hogy megkapjam azt, ami a megállapodás és a nyújtott teljesítményem szerint jár. Sok minden értelmet nyerhet.

Mindegyik stílus jó és hasznos bizonyos helyzetekben, de általában a demokratikus a legcélravezetőbb. Az alábbi tulajdonságok jellemzőek egy-egy vezetői stílusra: Az autoriter általában proaktív, szervezett, állhatatos, kitartó, képes nagyfokú felelősségvállalásra a gyors döntéshozatalra és az autonómiára. A demokratikus magabiztos, együttműködő, helyi ingyenes társkereső jól kezeli, támogató, képes feladatokat delegálni, rugalmas és alkalmazkodóképes.

A laissez-faire pedig jó megfigyelő, jó motivátor, kreatív, autonóm, konstruktív visszajelzést tud megismerni főnök, és nagyon képzett, erős és független csapatot képes összeállítani. Ezek mentén ki tudod választani, hogy megismerni főnök tulajdonság jellemző rád, így rálátást nyerhetsz, hogy milyen vezető vagy most. Később eldöntheted, milyenné szeretnél válni. Erősségek és gyengeségek — a jó vezető ismeri önmagát A mély önismeret nem csak mindennapi életünk vagy a magánéletünk során jön jól.

Vezetőként folyton időt kell tudnod szakítani az önmonitorozásra, introspekcióra. Érdemes azzal kezdeni, hogy elkészítesz a fél SWOT analízist.

Munkatársaink ajánlói

Milyen erősségeid, gyengeségeid vannak? Például, jól kommunikálsz, esetleg rugalmas vagy? Hamar elkezdesz szorongani és stresszelni? Jegyzeteld ki azokat.

meet infinitiv míg corona tudják az emberek

A SWOT analízis során az erőségeket, gyengeségeket, lehetőségeket és veszélyeket méred fel, de először elég csak az első kettőt megismerni, hogy képet kaphass a vezetői oldaladról. Elképzelhető, hogy jól kommunikálsz, de nem mersz előadni, vagy erőskezű vezető vagy, csak félsz a konfliktusoktól.

Mindenre próbálj meg kitérni, így lehet, hogy napokig fogsz ezen dolgozni, hiszen mindig újabb és újabb tulajdonságok jutnak eszedbe.

Ez a meló megúszhatatlan Jakupcsek Gabriella ajánlója ajánlója a Pocsék főnökök című könyvhöz Az egyik leghasznosabb és legpraktikusabb könyv, amit a közelmúltban olvastam. Thomas Erikson: Pocsék főnökök című kötete ráadásul két könyv egyben! A hangzatos címmel ellentétben ugyanis a mű második fele a lusta disznókról szól, vagyis arról, hogy egyes beosztottaknak miért esik nehezére elvégezni a munkát? Magam is számtalanszor tapasztaltam, hogy egyes munkahelyeken nem működik a kémia a vezetők és beosztottak között na nem a szó mai, meetoo-s értelmében.

Magától értetődő az a megoldás is, hogy kikéred mások véleményét. Ebben az esetben viszont inkább érdemes más vezetők véleményét kikérni.

társkereső nem válaszol többé mi ingyenes társkereső app a legjobb

A visszajelzések kérését csoportos megbeszélésen, ahol minden beosztottad jelen van, nem ajánljuk. Előtörhetnek olyan sérelmek, amik miatt nagy bűntudatod lehet, így elég negatív irányba viheti el a kapcsolatot.

Most, hogy már megismerted önmagadat, ideje jobb vezetővé válni! Hogyan növeljük a vezetői képességeket? A vezetői képességek elsajátíthatóak, akár tréningen, akár magadtól is. A már felsoroltakon kívül azzal is érdemes foglalkozni, hogy milyen egyéb dolgok kellenek, amiket jobb, ha már most elkezdesz eltanulni.

Legyen tiszta víziód Sok beosztott panaszkodik arról, hogy nem érti, mi a munkájának a célja, mit várnak tőle, mit és hogyan kellene teljesíteni. Éppen ezért gondolják azt a legtöbben, hogy az a jó vezető, aki már szinte minden pozícióban ült. Így biztosan rálát a feladatokra, arra, hogy mi mennyi időt vesz igénybe, és megismerni főnök kell azt jól csinálni. A jó főnök kell, hogy tudja, mi a cél, és azt hogyan lehet elérni.

ÁSZF Rémes főnökök, akik megkeserítik az életünket Egy rossz főnök megmérgezi a munkahelyi légkört, megnehezíti az eredményes munkavégzést, ráadásul a testi-lelki egészségünkre is negatív hatást gyakorol. Munkahelyet váltani, új állást találni azonban nem könnyű, így amíg kénytelen vagy együtt dolgozni vele, nem árt alaposabban megismerni és kiismerni ahhoz, hogy kezelni tudd. A teljesség igénye nélkül nézzük néhány rémes főnöktípust és hogy miként bánj velük. A hatalmaskodó főnök Határozott fellépésű, autokratikus, parancsoláshoz szokott és teljes engedelmességet követelő főnök típus. Dominanciaigénye magas, empátiás érzéke, érzelmi intelligenciája alacsony.

Akár egyénekre, tehát az alkalmazottakra lebontva, hogy kinek mi megismerni főnök feladata és célja, akár csoportosan. A nagy, megismerni főnök cél az lehet az eladás növelése, több ügyfél szerzése, profit növelés, vagy nagyobb ügyfelek megszerzése. A lényeg, hogy tiszta legyen számára, és ezt mindig kommunikálja is a többiek felé.

Jó vezetőként látnod kell, hogy állsz te és a csapatod a cégben.