Ismerkedj afrikai egyedülállókkal az szelo.hu™ oldalon

Társkereső marokkóban

Tartalom

  társkereső marokkóban

  A város, az ország legnagyobb városa. Forgalmas kikötő, és ipari központ. A legtöbb látnivalót, az óváros medina rejti, ahol megcsodálható a világ egyik legnagyobb mecsete, a II. Hassan mecset. A város attól olyan különleges, hogy kultúrájának és építészeti emlékeinek félig arab, félig pedig európai gyökerei vannak.

  társkereső marokkóban

  A társkereső marokkóban leghíresebb látnivalója Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Veles szemben található V. Mohammed mauzóleuma.

  társkereső marokkóban

  Rabat leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella. Hatalmát és gazdagságát a spanyol uralkodó is megirigyelte, és ben elfoglalta az észak-afrikai partvidéket.

  A megszállt tartományokat később Mulaj Iszmail emír visszahódította ugyan, de a legfontosabb erőd, Ceuta vára spanyol birtok maradt, és a mai napig spanyol gyarmat.

  társkereső marokkóban

  A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola.

  társkereső marokkóban

  Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is. A Középső-Atlasz hegylánc és Kelet-Marokkó aloldal.

  társkereső marokkóban